capc╠žal_activ.escoles

TALLER DE JOCS


El joc és sinònim d'esbarjo, diversió, alegria, esbarjo, però el nen també juga per descobrir, conèixer-se, conèixer els altres i al seu entorn.

En el joc humà intervé la
funció simbòlica: la capacitat de fer servir símbols i signes per crear contexts, anticipar situacions, planificar les accions futures o interpretar la realitat.

És indispensable per al
desenvolupament psicomotor, intel·lectual, afectiu i social, ja que amb ell s'aprèn a respectar normes i a tenir metes i objectius.

El joc és un
dret. Segons la declaració dels drets del nen, adoptada a l'assemblea general de la ONU, el nen ha de gaudir plenament de jocs i recreacions dels quals hauran d'estar orientats cap als fins perseguits per l'educació, la societat i les autoritats públiques s'esforçaran per promoure el gaudi d'aquest dret.

El joc no només és una forma de diversió sinó també la millor manera d'aprenentatge, a través d'ell, els nens aprenen a afrontar situacions diverses que han d'enfrontar al llarg de la seva vida.

TALLER:


El taller de jocs consisteix en una gimcana en un espai dins o fora de La Pobla de Cérvoles.

Possibles jocs (els anem variant): mímica, curses amb els turmells lligats per parelles, gats i ratolins, pica-paret, fet i amagar, la gallineta cega...

Es faran equips, i cada equip haurà de realitzar totes les proves i superar-les amb cooperació, respecte i sobretot
moltes ganes de passar-ho bé.

Al final de la gimcana es posen en comú les experiències dels equips i s’incideix en què ningú perd: tots guanyen una estona de diversió i rialles.


fletxa_esquerra_________fletxa_dreta