capc╠žal_activ.escoles

LA VINYA I L'ELABORACIÓ DEL VI


Fa uns 6.000 anys la Vitis vinifera (el cep) era un dels tres conreus més importants de la Mediterrània. Aquesta pràctica agrícola s’estengué pel delta del Nil, Grècia, Creta, Itàlia, Còrsega, Sardenya, i uns 4.000 anys després, a la península Ibèrica.

A causa de la sensibilitat a moltes malalties, el conreu de la vinya obliga l’agricultor a usar tècniques tan peculiars que converteixen aquest ofici en “art”.

El fruit del cep és el raïm, que es pot consumir directament o com a beguda alcohòlica (vi) obtinguda pel procés de fermentació dels sucres del most. També, per destil·lació, se n’extreu l’alcohol.

TALLER:

L’
octubre és l’època més adient per realitzar aquest taller, ja que és quan es fa la verema (collita del raïm als camps de conreu) i s’elabora el most que tots poden tastar.

A més d’això es visita el celler
Cérvoles, reconegut mundialment amb diversos premis als seus vins, on es veu el procés de transformació del raïm en vi: trituració, premsatge i emmagatzematge en cups.



fletxa_esquerra_________fletxa_dreta